Waarom kies je voor een glazenwasserij?

Je kent het wel. Het lentezonnetje schijnt door je ramen en ineens merk je op hoe vuil je ramen eigenlijk zijn. Je bent niet de enige. Tijdens de grote voorjaarsschoonmaak klimt iedereen direct de ladder op om met de ramen aan de slag te gaan. Balancerend, op een ladder, moeilijk bereikbare ramen wassen is geen pretje. Bovendien is het gevaarlijk. Een glazenwasser biedt uitkomst en neemt je een hoop werk uit handen. Dat scheelt mooi in je tijd.

Professionele glazenwasser

De voordelen van een ruitenwasser

Naast stralende ramen en tijdwinst, levert het inhuren van een ruitenwasser ook andere voordelen op. Hierbij maakt het geen verschil of je de glazenwasser nu eenmalig inhuurt of frequent. We zetten de voordelen op een rij:

  • Beter voor je ruiten en kozijnen: Door je ramen regelmatig professioneel te laten reinigen door een ruitenwasserij, wordt opgehoopt vuil en stof verwijdert. Zo zorg je voor een langere levensduur van je ruiten en kozijnen.
  • Geen lelijke strepen: Een ruitenwasserij maakt gebruik van professioneel materiaal. Hierdoor krijg jij mooie, streeploze, ramen.
  • Ook op moeilijk bereikbare plaatsen: Een glazenwasserij is gewend elke moeilijk bereikbare plaats gemakkelijk te bereiken. Zij kunnen gebruik maken van apparatuur die wij apart moeten inhuren.
  • Nette uitstraling: Een kantoor of woning met kraakheldere ramen oogt veel frisser. Waarbij een bedrijf met glimmende ramen ook nog eens professioneler overkomt.
  • Voorkom ongevallen: Zelf zijn we niet gewend dagelijks op een ladder te staan. Hierdoor lopen we een verhoogd risico om van de ladder te vallen. Door het inschakelen van een ruitenwasser, kunnen ongevallen worden voorkomen.
  • Milieuvriendelijk: Veel glazenwassers maken gebruik van osmosewater. Hierdoor kan er worden gepoetst zonder schoonmaakmiddel. Dat is fijn voor het milieu. Bovendien hecht vuil zich minder snel aan ramen die gewassen zijn  met gefilterd osmosewater.

Wat zijn de kosten voor een glazenwasser?

De prijs van een ramenwasser hangt natuurlijk ten eerste af van het aantal ramen welke gepoetst moeten worden. Maar ook van het type woning dat je hebt en of je bijvoorbeeld ook je zonnepanelen, rolluiken of glaskoepel mee laat wassen. De hoogte speelt ook een rol in de prijs. Sommige ruitenwassers berekenen de ruitenwasser prijzen per m2, anderen per opdracht. Je kunt ook kiezen voor een abonnement. Hierbij spreek je van tevoren de frequentie af en krijg je vaak een leuke korting. Laten we eens kijken naar gemiddelde ruitenwasser prijzen.

Type woning Ruitenwasser prijzen 
Rijtjeshuis Vanaf € 19,- tot € 25,-
2 onder 1 kap Vanaf € 30,- tot € 45,-
Vrijstaande woning Vanaf € 42,- tot € 50,-

De exacte ruitenwasser prijs kun je dus het beste bespreken met de vakman. Informeer gerust eens naar de verschillende mogelijkheden. De ruitenwasser kan je helpen bij het maken van de juiste keuze wat betreft frequentie en voorziet je graag van een passend advies. Bekijk de listings en vind een professioneel glazenwasser bij jou in de buurt.